Skip to main content

Vijfde wedstrijd zomercompetitie Hsv Kennemerland hard werken voor een visje.

03 juni 2024

Zondagmorgen 2 juni 2024 alweer de vijfde wedstrijd van de zomercompetitie aan het Noordhollandskanaal bij Oostgraftdijk. Bij loting was duidelijk de voorspelde noorderwind kracht 5 bleef uit, het was een zwak windje uit het westen. Er was een mooi parcours gestoken, stond een stroompje het zag er prima uit. Na loting rum uur voorbereiding, voor vele alle ruimte voor een bakkie en een praatje. Om half 8 klonk het startsignaal, van lange stok tot overzijde feeder ieder zijn keus. Op staart zat Toon Colonello met de feeder in het midden trachtte hij zijn geluk te vinden. Helaas worden Toon’s ogen minder maar we zijn blij dat hij er bij is. Het ging moeizaam bij Toon. Zijn buurman Daan van der Venne ging het beter af met een 4 meter stokje. In vak A zat Ferry de Vos op de kop, het vangen ging zeker niet slecht op naar vakwinst.

Kennemerland

 

De gelukkige B-visser op stek 2 aan de Purmerendse kant was Juan Cabrera, die er alles aan ging doen een beter resultaat neer te zetten dan de laatste wedstrijd. Wat verderop zat de koploopster in de B-klasse die na een uithaal van gister in het kanaal van liefst 45 kilo ook vandaag er weer vol voor ging. Midden in het vak zat Cor Martens die als een van de weinigen net als de kop met de stok lekker zat te vangen. Naarmate de wedstrijd vorderde begonnen Sjaak Veldt met de stok en Peter Krijgsman met de feeder ook hun visjes te vangen. Het was niet best vandaag en je moest werkelijk alles uit de kast halen om ze te laten bijten. Na 4 uur klonk het eindsignaal voor een aantal als een verlossing. De weegploegen gaan op pad. In vak A weet Cor Martens knap zijn vak en de wedstrijd te winnen met bijna 9 kilo, kort daarop weet Ferry de Vos zijn kopstek uitstekend te benutten met dik 8 kilo. Op afstand ook met de stok eindigt Nico Schouws als derde. In vak B weet Sjaak Veldt in het laatste uur met de stok de winst naar zich toe te slepen met bijna 7 kilo. Tweede met 6 kilo eindigt Peter Krijgsman en de derde plek ging naar Bert Groot.

 

Vak A

     

1

Cor

Martens

8.640

gram

2

Ferry de

Vos

8.270

gram

3

Nico

Schouws

4.840

gram

 

 

Vak B

     

1

Sjaak

Veldt

6.750

gram

2

Peter

Krijgsman

5.960

gram

3

Bert

Groot

4.650

gram

 

Tussenstand A-Klasse na 5 wedstrijden minus 1 afschrijver.

 

In de A-klasse schuift het klassement in elkaar, Nico Schouws blijft koploper, Sjaak Veldt nadert tot een punt verschil en Bert Groot klimt op naar de derde plaats.

 

A-KLASSE

         

1

Nico

Schouws

9

Kl.pnt

36980

gram

2

Sjaak

Veldt

10

Kl.pnt

30982

gram

3

Bert

Groot

12

Kl.pnt

24641

gram

Tussenstand B-Klasse na 5 wedstrijden minus 1 afschrijver.

 

In de B-klasse verstevigt het leidende drietal hun positie. Met haar derde plek in de B-klasse vandaag loopt Hendrikje Sikma uit op haar directe concurenten. Tom Moolevliet behoudt keurig de tweede plaats hetzelfde geldt voor de derde plek voor Juan Cabrara. Ondanks dat Juan zijn vangst tegenviel loopt hij uit op nummer 4 Bert Jansen en nummer 5 Gert Lute. Halverwege de competitie begint het klassement zich te vormen maar wie weet komen er nog verrassingen anders promoveren de huidige koplopers.

 

B-KLASSE

         

1

Hendrikje

Sikma

8

Kl.pnt

37898

gram

2

Tom

Moolevliet

14

Kl.pnt

35080

gram

3

Juan

Cabrera

20

Kl.pnt

19690

gram

Tussenstand verenigingskampioen na 5 wedstrijden minus 1 afschrijver.

 

Voor het verenigingsklassement opnieuw een verschuiving. Tom Moolevliet zakt 3 plaatsen naar nummer 4. Het is Nico Schouws die de kop overneemt. Met in zijn nek hijgend Hendrikje Sikma met slechts een punt verschil. Sjaak Veldt is opgeklommen naar plek 3. En Cor Martens komt de top 5 binnen en heeft de stijgende lijn te pakken.

Verenigingskampioen 2024

1

Nico

Schouws

8

Kl.pnt

41790

gram

2

Hendrikje

Sikma

9

Kl.pnt

37898

gram

3

Sjaak

Veldt

10

Kl.pnt

30982

gram

4

Tom

Moolevliet

11

Kl.pnt

33312

gram

5

Cor

Martens

14

Kl.pnt

24750

gram

 

 

© 2013 De Witvisser
Site ontwikkeld en structuur onderhoud door maindes
Data onderhoud door De Witvisser