De nieuwe SHIMANO ULTEGRA molen. 

T Wisentbos DrontenMarcel vd EyndeFREE SPIRIT/RINGERSCHAMPION FEEDHengelsport SappemeerMaver EvezetHJG DRESCHERHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Preston Innovations.GURU Knowledge is power.Wormenkwekerij WasseSaga-the-game-changer - CrestaBAITSHOP.NLVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.SHIMANO AERO

De Brasem

brasemDe volwassen brasem heeft een typische ruitvorm, is afgeplat en heeft een lange aarsvin en een korte puntige rugvin. Zo kunnen ze 's zomers wel herkend worden als het zuurstofgebrek ze naar de oppervlakte dwingt. De vinnen zijn grijzig of zwart en nooit gekleurd. In de paaitijd kunnen mannetjes herkend worden aan de paaiuitslag, keiharde wratjes op de kop en kieuwdeksel.

De kleur is variabel en hangt sterk samen met de helderheid en begroeiing van het water. Bij helder begroeid water krijgt de brasem een bronzen kleur, in rivieren en troebele plasjes is hij meer zilverachtig met een wat gelige gloed.

Lees meer: De Brasem

SHIMANO AEROHJG DRESCHERWormenkwekerij WasseFREE SPIRIT/RINGERST Wisentbos DrontenGURU Knowledge is power.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Hengelsport SappemeerSaga-the-game-changer - CrestaCHAMPION FEEDMaver EvezetMarcel vd EyndeBAITSHOP.NLPreston Innovations.