Uitslagen

Eerste wedstrijd wintercompetitie Hsv Kennemerland  prooi voor Hendrikje Sikma !

De dagen worden korter, de temperatuur zakt tijd om te starten met de wintercompetitie. De eerste wedstrijd van de wintercompetitie van Hsv Kennemerland werd zondag 21 november vervist in het Noordhollandskanaal te Amsterdam. S’morgens verzamelen en loten onder het viaduct van de A10, zodat we bewoners niet tot last zijn. Mooi parcours gestoken, windje vrijwel in de rug, winterzonnetje erbij, stroompje het beloofd een mooie dag te worden.  Eerst loten voor de wedstrijdcommissie wordt dit gedaan, met dank aan Hendrikje voor het staartnummer. Jan Cabrera gaf aan kopnummer neem ik en zowaar zijn gouden hand bracht hem dit nummer. Uurtje opbouwen en dan klinkt het startsignaal, veel stokken maar toch ook diverse die kiezen voor de feeder. Al snel na de toeter worden de eerste vissen gevangen. Op kop met een kantstokje schiet Juan Cabrera uit de startblokken. Het is duidelijk Juan wil de kater van de laatste plek bij de koppel van gister nu wegvissen. In hetzelfde vak weet Cor Martens de vis eveneens al snel te vinden. In vak B weet ik zelf op kopnummer aan de kant aantal vissen te vangen totdat een snoek een mooie voorn wegpikt. Niet zo zacht zinnig en hele tuig schiet in elkaar. Schakelen naar de lange lijn, al snel vis maar ook daar een snoek met hetzelfde resultaat hele tuig een grote wirwar. Dat gaat lekker, je hebt weleens van die dagen. Even verderop was Hendrikje Sikma in haar element, korf naar de overzijde, even wachten slaan en binnen. Korf naar het midden en zelfde verhaal. Ze wisselde beide afstanden af en beide bleven vis brengen. Veel pieren gebracht, viel mee zei Hendrikje halve kilo geknipt. Waar zij duidelijk op dreef was moesten ook vissers alles uit de kast halen, om de vis tot bijten te verleiden.

 

 

Na 3,5 uur klonk het eindsignaal voor de één een verademing terwijl de ander nog wel tijdje door zou willen.  De weeg- en telploeg gaat op pad. In de winter is het vaak moeilijker flink wat vis te vangen om die reden wordt er ook geteld. Hierbij telt elk visje voor een punt en elke 100 gram een punt. In vak A gaat de vakwinst naar Cor Martens met 28 stuks en bijna 7 kilo. Keurig tweede eindigt Bert Groot en derde wordt Juan Cabrera. Het is duidelijk zodra de temperatuur daalt, de vangsten schraler worden is Juan in zijn element, die blijkt uit zijn eerste plaats vorige week en nu opnieuw derde. Hiermee heeft hij zijn offday van gister mooi gerevancheerd.  En net als vorige week heeft Juan weer de meeste stuks gevangen, ditmaal 43 stuks. In het andere vak zit de overall winnares vandaag Hendrikje Sikma, zij is alle stokvissers te slim af. Met 26 stuks en 10 kilo geeft ze iedereen het nakijken. Tweede eindigt Nico Schouws en derde wordt Bert Jansen. WE kijken terug op een zonnige morgen, met af een toe een spat, veel gezelligheid en een mooie start van het winterseizoen.

Kennemerland

Uitslag 1e Wintercompetitie Hsv Kennemerland

VAK A

  1. Cor Martens                      28 stuks               6.744 gram         95 punten
  2. Bert Groot                         32 stuks               5.561 gram         87 punten
  3. Juan Cabrera                     41 stuks               3.356 gram         76 punten

VAK B

  1. Hendrikje Sikma              26 stuks               10.177 gram       127 punten
  2. Nico Schouws                   37 stuks               8.583 gram        122 punten
  3. Bert Jansen                       16 stuks               4.469 gram           60 punten

Kennemerland

De tweede wedstrijd van de wintercompetitie is zondag 19 december. Wie nog bij ons wil aansluiten, je bent welkom. Ik zou zeggen aarzel niet en vis lekker mee, de wedstrijdcommissie van Hsv Kennemerland heeft zijn uiterste best gedaan om mooie visstekken te reserveren. Zoals gebruikelijk vissen we in de winter hoofdzakelijk in het visrijke Noordhollandskanaal. Dus twijfel niet en besluit de wintercompetitie lekker mee te vissen. Er zijn twee afschrijvers dus de deze eerste gemist is geen punt. Leuke wedstrijden, gezellige sfeer, vaak mooie vangsten en bedenk samen vissen is altijd leuker dan alleen. Vergeet niet je uiterlijk vrijdagavond 17 december op te geven via teamwebs. En natuurlijk zijn er 5 of wellicht 6 plaatsen te vergeven om in 2022 met ons de voorselectie clubs te mogen vissen. Een extra stimulans om mee te doen.

 

 

 

 

 

 

 

Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Marcel vd EyndeGURU Knowledge is power.Maver EvezetWormenkwekerij WasseBAITSHOP.NLHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Saga-the-game-changer - CrestaPreston Innovations.CHAMPION FEEDT Wisentbos DrontenHJG DRESCHERSHIMANO AEROFREE SPIRIT/RINGERS