Skip to main content

Wedstrijdverslag Eemskanaal Amsweer.

08 juli 2024
Zondag 7 juli werd de 4e Open Stekwedstrijd van dit jaar gevist, terwijl de zomer maar niet op gang wil komen. Inmiddels zitten we al op dik 10 maanden ‘herfst’ en dat komt vele bedrijfstakken niet ten goede. Ook de vis wil maar moeilijk op gang komen op vele wateren, wat waarschijnlijk te maken heeft met het overtollige water dat steeds maar weer moet worden afgevoerd.
Onze loting is meestal van 6.30u tot 7.00u en toen ik om 6.30 arriveerde stonden er al een paar auto's op de parkeerplaats geparkeerd. De meeste vissers zijn altijd vroeg en gelukkig speelt onze uitbaatster van De Onderneming wende hier altijd goed op in. Hoe het mogelijk is dat het laatste lootje veelal een kopstek is... Voor mij en ieder ander een raadsel, want statistisch gezien zijn alle nummers gelijk. Toch kreeg Elle het voor elkaar om net als een week eerder (die hij winnend kon afsluiten) nummer 1 uit de koker te halen, wat hem helaas deze keer geen windeieren heeft gelegd.
 
Winneweer 
 
Op het parcours waren weer 28 prachtige stekken gemaakt ( 1 visser tijdig afgezegd) door onze vrijwilligers wat iedereen erg kan waarderen uiteraard. Helaas zijn er ook vissers die dit parcours mijden om de veelal steile wal en gevaarlijke keien. Verschrikkelijk jammer dat we het niet voor elkaar krijgen om daar vissteigers te laten plaatsen. Wat zou het een genot zijn als ook de ouderen onder ons weer zouden kunnen meedoen. Om 9 uur kwam achter de dijk een hele blije toeter langsrijden, waardoor we dachten dat Turkije misschien toch nog tegen Nederland had gewonnen door het verlate ingrijpen van de VAR, maar gelukkig bleek dit niet zo te zijn. We hadden de wind van linksachter in de rug en het was weer een zeer stevige bries met windvlagen van links over het water. Zoals gebruikelijk pakten de meesten weer de feederhengels uit hun foudralen en 4 vissers durfden het aan met de vaste stok. Deze werden respectievelijk 1e, 3e, 4e en 5e zodat dit toch heel lonend bleek te zijn. Degene die 5e werd had geen haak- of voerfer gebruikt, bleek achteraf dus misschien even te "zuunig west". Tussen A- en B-vak was een paar honderd meter tussenruimte gelaten, zodat er eigenlijk 4 kopstekken waren.
 
Winneweer 
 
Arnoud Verver maakte zijn reputatie met de stok weer waar en viste zich knap naar de overwinning toe. Hij was ook vast blij met zijn verkregen stek.  Ook Willie Kool van hetzelfde laken een pak met de feeder en hij pakte wederom een mooie overwinning op toch wel zijn favoriete water in deze omgeving. En hij was ook vast blij met zijn lootje.  Helaas kreeg de weegploeg, na alweer de blije toeter, nog even een hoosbui te verwerken tijdens de weging, maar je raakt er inmiddels aan gewend. Bijna iedereen had de moeite genomen om weer terug te komen bij de prijsuitreiking (zeer gewaardeerd!) waar de hamburgers en gehaktballen weer rijkelijk over de toonbank gingen. Deze keer nam onze voorzitter Christian het woord bij de prijsuitreiking (hij had trouwens de hele wedstrijd een bankzitter i.p.v. een bankrunner achter zich) en onder luid applaus werden de prijswinnaars getrakteerd op een mooie geldprijs. Verder werden er nog een paar rollades verloot op steknummer (degene die een geldprijs hadden gewonnen uitgesloten) en het is net of er na de prijsuitreiking weer een toeter gaat voor een volgende wedstrijd, want een paar diehards blijven zitten en de rest stormt de kantine uit, waarschijnlijk omdat de aardappelen geschild moeten worden. 
De volgende wedstrijd is de Eemskanaalcup op zaterdag 27 juli waarvan de inschrijving inmiddels is gesloten!! Bij deze wedstrijd hebben zich ongeveer 60 vissers ingeschreven dus de vrijwilligers kunnen aan de bak.
 
Tot de volgende ronde!
 
Winneweer 
 
 
© 2013 De Witvisser
Site ontwikkeld en structuur onderhoud door maindes
Data onderhoud door De Witvisser