Skip to main content

Puur genieten 1e  Zomeravond wedstrijd hsv Kennemerland aan het Uitgeestermeer.

27 mei 2024

De eerste wedstrijd van de zomeravondwedstrijd werd gevist aan het Uitgeestermeer een werkelijk prachtig wedstrijdwater. We verzamelen met de zomeravond aan het water en even na half zes de loting, een klein uurtje om alles klaar te zetten. Bij het uitladen ontdekt Cor Martens dat hij zijn feeders is vergeten, een aanbod van anderen slaat hij af en springt in de auto. Denk dat Max niets is in vergelijking met Cor vrij snel was hij heen en weer vanuit Uitgeest naar Beverwijk, vice versa. Bij de eerste worp slingert hij zijn korf ver het Uigeestermeer in, wet van Murphy zullen we maar zeggen. Bij de meeste tijd voor bakkie, wat bijkletsen voordat om half zeven de toeter gaat. Iedereen met de feeder behalve Ruud Schoorl die het aan durft de stok te pakken. Vrij snel worden de eerste vissen geland. Binnen een kwartier heeft Dolf Rijs op de staartstek er al drie in het netje liggen. Zijn buurman Jean Chaginue weet met de wafter een aantal vissen te verleiden.

Kennemerland

In het andere vak schieten de gebroeders van Tol uit de startblokken, Ben van Tol op kop en Willem van Tol ernaast landen platte na platte. Het zijn de ondiepste stekken van het parcours maar dat houdt beide heren niet tegen lekker te hakken. Ruud Schoorl weet niet wat hem overkomt met een mooi tempo landt hij vis na vis helaas lost hij een aantal flinke exemplaren. Het laatste uur valt het stil bij Ruud, wellicht een tip blijven voeren Ruud. Is de tafel leeg zwemt de vis zo door naar je buren. Tussendoor komt Sjaak Veldt die door persoonlijke omstandigheden helaas dit jaar niet meedoet ons op koek trakteren. Dit werd zeer gewaardeerd, dit mag Sjaak vaker doen. Wat een heerlijke avondwedstrijd als vrij wel een ieder zo lekker zit te vangen. Zonnetje erbij dan is het toch genieten aan de waterkant.  Voor de meeste klinkt de toeter na drie uur veel te snel, ze zouden graag nog doorgaan.

Kennemerland

De weegploeg gaat op pad en in vak A weet Willem van Tol zowel zijn vak als de wedstrijd te winnen met ruim 15 kilo. Op de voet gevold op plek twee door zijn broer Ben met bijna 14 kilo. Derde eindigt Cor Martens. In vak B gaat de winst naar Jean Chagineu met dik 12 kilo, waaronder een dikke winde van ruim 1,5 kilo. Nico Schouws eindigt met 9 kilo als tweede en Dolf Rijs pakt de derde plek. We kijken terug op een zeer geslaagde start van de zomeravond competitie, goed gezelschap, pracht weer en uitstekende vangsten, het Uitgeestermeer liet zich van zijn beste kant zien.

Kennemerland

Volgende week onze tweede wedstrijd, zin om mee te doen dat kan, aanmelden via mijnsportteam.com of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

VAK A

       

1

Willem van

Tol

A

15.350

Gram

2

Ben van

Tol

A

13.710

Gram

3

Cor

Martens

A

7.890

Gram

 

 

VAK B

       

1

Jéan

Chaigneau

B

12.780

Gram

2

Nico

Schouws

B

9.150

Gram

3

Dolf

Rijs

B

4.070

Gram

 

 

© 2013 De Witvisser
Site ontwikkeld en structuur onderhoud door maindes
Data onderhoud door De Witvisser