Skip to main content

Leuke vangsten 3e Zomeravond wedstrijd Hsv Kennemerland.

08 juni 2024

Opnieuw een droge woensdagavond voor de derde wedstrijd van de zomeravond competitie van Hsv Kennemerland. Ditmaal vissen in het Noordhollandskanaal achter GP Groot in Alkmaar. Dit is een doodlopend straatje geworden en in de avonduren zit je daar super rustig.  Uurtje voorbereiding en we gaan aan de slag. Op een enkeling na die met de stok gaat kiest de rest de feeder. Het eerste uur wordt er her en daar aardig gevangen maar er zijn ook plekken waar het rustig is. Dan komt er een lege grindboor dat tot onze verbazing draait bij de nieuw aangelegde avond. Daarna besluit de schipper achteruit varend richting Alkmaar te gaan. Een kunstje welk het zo te zien niet vaker heeft gedaan, bij vlagen staat de boot vrijwel dwars op het kanaal en moet er worden bijgestuurd.

Zomer Kennemerland

 

Na de boot is de vangst gedraaid vissers welke eerst nauwelijks beet kregen beginnen nu te vangen. Zelf had ik ze er leuk op liggen maar na de boot zijn ze weg en bleven ze weg. Op kop weet Daan van der Venne zijn visje te vangen maar zijn buurman Jean Chagineu begint na de boot te knallen. Zeker het tweede uur klapt de vis er lekker op. Op staart heeft Bert Groot veel materiaalpech maar dat belet hem niet om met mooi tempo vis te vangen.  Zijn buurmam Willem van Tol snoept lekker mee en ook Dolf Rijs begint zijn draai te vinden. Het is heerlijk weer, windje in de rug, licht stroompje top aan de waterkant. Na drie uur klinkt het eindsignaal. De weegploeg gaat op pad, in het A-vak zit de overall winnaar vandaag in de persoon van Jean Chaginue met bijna 11 kilo. Tweede eindigt Cor Martens die optimaal profiteerde van de boot. De derde plek gaat naar Ben van Tol. In het andere vak weet Bert Groot zijn staartstek zoals verwacht te verzilveren. Keurig tweede eindigt Willem van Tol en derde wordt Dolf Rijs. Na afloop waren er prijzen voor de eerste en een na laatste met vis in elk vak.

 

VAK A

       

1

Jéan

Chaigneau

A

10.720

Gram

2

Cor

Martens

A

6.930

Gram

3

Ben van

Tol

A

3.310

Gram

 

 

VAK B

       

1

Bert

Groot

B

9.020

Gram

2

Willem van

Tol

B

7.850

Gram

3

Dolf

Rijs

B

6.490

Gram

Zomer Kennemerland

Na drie wedstrijden staan Willem van Tol en Jean Chagineu  aan kop beide met slechts twee punten maar Willem net iets meer gewicht. Derde staan Nico Schouws en Bert groot waarbij Nico net iets meer gewicht. Vijfde staan gelijk met 5 punten Ben van Tol, Cor Martens en Dolf Rijs waarbij Ben het meeste gewicht heeft. Met zoveel vissers dicht op elkaar kan er nog heel veel gebeuren.

 

Tussenstand zomeravondcompetitie 2024 (Na drie wedstrijden minus 1 afschrijver.)

1

Willem van

Tol

2

Klassementpunten

26260

gram

2

Jéan

Chaigneau

2

Klassementpunten

23500

gram

3

Nico

Schouws

3

Klassementpunten

23820

gram

4

Bert

Groot

3

Klassementpunten

19180

gram

5

Ben van

Tol

5

Klassementpunten

17020

gram

 

 

© 2013 De Witvisser
Site ontwikkeld en structuur onderhoud door maindes
Data onderhoud door De Witvisser