Skip to main content

Kop en staartstekken meest succesvol tijdens 2e wedstrijd Zomeravondcompetitie Hsv Kennemerland

02 juni 2024

De tweede wedstrijd van de zomeravondcompetitie werd gevist in de ringvaart van de Haarlemmermeer bij Zwanenburg. Door aanwezigheid van waterplanten is een parcours steken best lastig, maar het was de wedstrijdcommissie gelukkig gelukt. Zonnetje, windje in de rug en zo te zien aardig stroompje het beloofde een mooie avond te worden. Daan van der Venne trok de steknummers voor de wedstrijdcommissie voor Willem van Tol de kop en voor Nico Schouws de staart, niet onaardig. Rustig alles klaar zetten, bakkie en om half zeven het startsignaal.

 Kennemerland

 

Het bleek al bij het opbouwen het was geen stroompje maar een beste stroom, het water gierde door de ringvaart heen. Voor vissen aan de overzijde waren echt zware korven noodzakelijk, al hielp hoog afsteunen ook. Voor Bert Groot was de eerste korf na de toeter al goed voor een brasem dat beloofde wat. Vrijwel direct nog een exemplaar dat is een mooie start. Voor Nico Schouws op de staartstek de reden gelijk de schaar flink in de peren te zetten, dat hielp ook bij hem begon het te lopen. Op kop wist Willem van Tol, rustig vissend beste platte te vangen. Verder was het best pielen voor een visje in het A-vak. Op Bert Groot en Nico Schouws na vielen in vak B de vangsten ook tegen. Wat er wel werd gevangen waren heel dikke palingen, diverse vissers hadden last van deze slangen. Na drie uurtjes vissen het eindsignaal en gaan de weegploegen op pad. In vak A weet Willem van Tol zijn kopstek te verzilveren met bijna 11 kilo. Op afstand met 4 kilo wordt Dolf Rijs tweede en Jean Chagineu pakt de derde plek. In vak B verzilverde Nico Schouws de staarstek met ruim 14 kilo wordt hij vandaag overall winnaar. Tweede eindigt Bert Groot met een dikke 10 kilo en de derde plek gaat naar Daan van der Venne. Het was een prachtige visavond, prima sfeer, lekker weer en helaas wel wisselende vangsten van goed tot matig.

Volgende week onze tweede wedstrijd, zin om mee te doen dat kan, aanmelden via mijnsportteam.com of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

VAK A

           

1

Willem van

Tol

A

10.910

Gram

1

Pnt

2

Dolf

Rijs

A

4.090

Gram

2

Pnt

3

Jéan

Chaigneau

A

2.980

Gram

3

Pnt

 

 

VAK B

           

1

Nico

Schouws

B

14.670

Gram

1

Pnt

2

Bert

Groot

B

10.160

Gram

2

Pnt

3

Daan van der

Venne

B

2.560

Gram

3

Pnt

 Kennemerland

Tussenstand na 2 wedstrijden

1

Willem van

Tol

2

Klassementpunten

26260

gram

2

Nico

Schouws

3

Klassementpunten

23820

gram

3

Jéan

Chaigneau

4

Klassementpunten

15760

gram

 

 

© 2013 De Witvisser
Site ontwikkeld en structuur onderhoud door maindes
Data onderhoud door De Witvisser