Skip to main content

Hendrik Sikma haalt uit 4e wedstrijd zomercompetitie Hsv Kennemerland bij Akersloot.

22 mei 2024

De vierde wedstrijd van de zomercompetitie werd gevist in het Noordhollandskanaal bij Akersloot. De omstandigheden waren prima, heerlijk zonnetje, mooi stroompje en hopen op weinig bootjes. Loten en ruim uur voorbereidingstijd, ruimte om even met de buren bij te kletsen. Om half 8 klinkt het startsignaal en vrij snel worden de eerste exemplaren al geland. Er zijn vissers welk hebben gekozen voor enkel de stok, enkel de feeder en er zijn er die beide hebben klaar gemaakt.

Kennemerland 

 

Op kop zit Toon Colonello die ondanks oogmankementen doorzet en gezellig meevist. Net naast de kop weet Tom Moolevliet naqarmate de wedstrijd vordert de vis met de stok steeds beter te vinden, brasem na brasem wordt geland. Daarnaast Hendrikje Sikma die ze trekt van de overzijde maar vooral op 15 meter met de feeder. Het gaat zo voorspoedig dat zij zelfs een tweede net plaats. Daar weer naast Juan Cabrera die wat heeft recht te zetten na zijn laatste plaats zaterdag bij de selectie stok. Helass voor hem wil het vandaag ook totaal niet lukken. Het is wel een mooie loting, de hele top drie van de B-klasse naast elkaar, zodat vandaag slagen kunnen worden gemaakt.

Kennemerland 

In het B-vak zit Jean Chagineu op de staartstek lekker te hakken, beste brasems verdwenen in zijn leefnet. Voor zijn buurman Bert Jansen was het behelpen, hij ving slechts een enkel visje. Midden in het parcours had Nico Schouws de vis er goed op liggen. Wonderbaarlijk het laatste uur waren ze volkomen verdwenen en ving hij er geen enkele meer. Na 4 uur klonk het eindsignaal en gaan de weegploegen op pad. In vak A weet Hendrikje Sikma zowel haar vak als de wedstrijd te winnen met bijna 20 kilo. Keurig tweede eindigt Tom Moolevliet en Bert Groot wordt derde. In het andere vak weet Jean Chagineu met ruim 18 kilo het startnummer te verzilveren. Tweede eindigt Nico Schouws en derde wordt Hidde Hoekstra. Hidde wist een heel knappe zeelt te vangen. Er waren na afloop prijzen voor de eerste van elk vak en de een na laatste met vis. WE kijken terug op een geslaagde wedstrijd, pracht weer, grote verschillen in vangsten en veel gezelligheid.

Kennemerland 

 

Vak A

     

1

Hendrikje

Sikma

19.040

gram

2

Tom

Moolevliet

11.850

gram

3

Bert

Groot

10.530

gram

 

 

Vak B

     

1

Jean

Chagineu

18.410

gram

2

Nico

Schouws

14.490

gram

3

Hidde

Hoekstra

7.930

gram

Tussenstand A-Klasse

Na vier wedstrijden gaat Nico Schouws op kop, gevolgd door Sjaak Veldt op de  tweede plaats en Bert Groot stijgt door naar de derde plaats.

1

Nico

Schouws

9

Kl.pnt

36980

gram

2

Sjaak

Veldt

13

Kl.pnt

24252

gram

3

Bert

Groot

14

Kl.pnt

20971

gram

 

Kennemerland

Tussenstand B-Klasse

In de B-klasse blijven na vier wedstrijden dezelfde drie vissers aan kop. Wel een andere volgorde nu voert Hendrik Sikma het klassement aan, Tom Moolevliet zakt een plekje wat ook geldt voor Juan. De directe achtervolgers van het drietal Daan van der Venne was met vakantie en Gert Lute had een offday.. De andere B-vissers moeten nu echt aan de bak anders promoveren deze drie maar blijft het wel spannend wie met de hoogste eer gaat strijken.

1

Hendrikje

Sikma

12

Kl.pnt

35428

gram

2

Tom

Moolevliet

14

Kl.pnt

33312

gram

3

Juan

Cabrera

20

Kl.pnt

18690

gram

Tussenstand Verenigingskampioenschap 2024

De koploper voor het verenigingskampioenschap blijft Tom Moolevliet. Nico Schouws stijgt door naar de tweede plaats en neemt de plek van Juan Cabrera over. Hendrikje Sikma klimt verder omhoog naar de derde plaats.

1

Tom

Moolevliet

11

Kl.pnt

33312

gram

2

Nico

Schouws

12

Kl.pnt

36980

gram

3

Hendrikje

Sikma

13

Kl.pnt

35428

gram

 

 

© 2013 De Witvisser
Site ontwikkeld en structuur onderhoud door maindes
Data onderhoud door De Witvisser