Skip to main content

Wasse wormen bestel online!

Wasse wormen

Viswormen: Dendrobena / Eisenia Hortensis. Compostwormen: Tijgerwormen, Eisenia Fetida en Eisenia Hortensis.

Wasse wormen

Eisenia Hortensis – Viswormen

Eisenia Hortensis is de Latijnse naam van de worm die ook bekend staat onder : Viswormen, Dendrobena Veneta, Springers  en o.a Nightcrawlers. Met deze namen wordt meestal  dezelfde worm bedoelt. Dendrobena en viswormen zijn veel voorkomende namen in Nederland. Deze worm is bij uitstek geschikt om mee te vissen. En wordt daarom over de hele wereld gebruikt.

De worm kenmerkt zich door zijn beweeglijkheid, vandaar de bijnaam ‘springer’. De vlezige, vitale worm welke onderwater lang beweeglijk blijft en is daarom de meest gebruikte worm tijdens wedstrijden.

Ook wint deze worm aan populariteit in wormentorens. Omdat het een sterke worm is die veel G.F.T om kan zetten.

Eisenia Fetidia – Compostwormen

Einenia Fetidia is de Latijnse naam van de worm welke ook bekend is onder de namen: Mestpier, Redwigglers, Compostwormen en o.a Tijgerwormen. Op internet komt het nog wel eens voor dat beide wormen door elkaar gehaald worden. Hoewel deze worm ook wel wordt gebruik als visworm is deze worm door zijn houdbaarheid minder geschikt. Deze worm is meer geschikt voor het omzetten van mest in een composthoop en kan vooral zuurdere substraat aan.  Vooral in het buitenland wordt deze worm of in combinatie met Eisenia Hortensis gebruikt om bv. koeienmest om te zetten.

De Eisenia Fetidia en de Eisenia Hortensis zijn samen de ideale combinatie als compostwormen voor uw Wormentoren of Balkonton. Door verschillende wormen toe te voegen, is u Wormentoren of Balkonton beter in balans. De verschillende wormen hebben elk hun unieke eigenschappen wat betreft temperatuur, voedsel en vochtigheidsgraad. Op deze manier kan de Wormentoren of Balkonton zich beter aanpassen wanneer deze aan extremen wordt blootgesteld.

 

Bestel uw viswormen bij Wasse

Wormenkwekerij Wasse

© 2013 De Witvisser
Site ontwikkeld en structuur onderhoud door maindes
Data onderhoud door De Witvisser