Skip to main content

VISblad TV: vaste hengel basics

In de nieuwste video van VISblad TV volgen we Ron Steijvers tijdens een sessie met de vaste hengel. Hoewel de set-up bij deze vistechniek (lijn, dobber en haak) in theorie simpel klinkt, blijkt dit in de praktijk toch vaak de nodige uitdagingen met zich mee te brengen. Ron’s motto is dan ook: leg de nadruk op de hoofdzaken en maak de bijzaken niet te groot.

We treffen Ron – behalve een fanatiek wedstrijdvisser ook de bondscoach van meerdere jeugdploegen van Team Holland – aan een insteekhaven van de Maas bij Roermond. Daar is hij terdege voorbereid aan de slag gegaan. Een goed doordacht plan helpt namelijk om keuzes te maken en de zaken simpel te houden. Al tijdens de eerste stap – de visplek bepalen middels peilen – wordt duidelijk dat dit een leerzame sessie wordt. Ben je benieuwd naar Ron zijn aanpak, vistips en de vangsten? Je ziet het allemaal in de onderstaande video.


Meer tips in Hét VISblad

Wil jij ook met zo’n strak stappenplan aan de slag met de vaste hengel en daardoor effectiever vissen en meer vangen? Check dan zeker het artikel op pagina 6 t/m 9 in het meinummer van Hét VISblad. Daar vind je nog veel meer uitleg en praktische tips van Ron.Wat kun je nog meer in dit gloednieuwe nummer verwachten? Lees hier alle ins & outs van de mei-editie van Hét Visblad dat deze week bij alle VISpashouders in de bus valt.

Neem een abonnement & lees ook digitaal!

Hét VISblad brengt elke editie een rijke mix van boeiende artikelen en reportages, interviews, sportvisnieuws, nieuwe producten en de beste visstekken van Nederland. Heb jij nog geen abonnement?

Een jaarabonnement (10 nummers, print en online) kost slechts € 14,95 en een abonnement voor twee jaar (20 nummers) € 29,90. Kies je alleen voor de digitale versie (waarbij het magazine leest op je computer, telefoon of tablet), dan ontvang je een korting van maar liefst 44% en heb je al een jaarabonnement voor € 9,95!

Klik hier om gemakkelijk een abonnement af te sluiten en een fraai welkomstgeschenk uit te kiezen.

© 2013 De Witvisser
Site ontwikkeld en structuur onderhoud door maindes
Data onderhoud door De Witvisser