Skip to main content

Veel animo voor VISlessen (video)

Ook dit jaar tonen weer veel scholen interesse in het Vissenschool-programma. De teller staat momenteel op bijna 300 VISles-aanvragen en dagelijks komen nieuwe verzoeken binnen. Dankzij de inzet van onze VISmeesters/VISjuffen en vrijwilligers van hengelsportverenigingen zijn al meerdere VISlessen gegeven, waarbij leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool kennis maken met de onderwaterwereld en een paar uur gaan vissen in een water dichtbij school.

Docenten worden vaak door hun leerlingen gewezen op de mogelijkheid om een VISles aan te vragen via www.vissenschool.nl. Na afloop zijn de docenten zonder uitzondering blij verrast dat de les niet alleen gratis - maar vooral erg leuk en leerzaam is. Ook waarderen ze het bijzonder dat we de leerlingen respect voor vis en natuur bijbrengen.

VISmeesters en vrijwilligers

VISlesaanvragen komen binnen in de landelijke administratie, waarna ze worden gekoppeld aan de juiste federatie. Na de aanvraag pakken de federatieve jeugdmedewerkers het verder op en koppelen ze een VISmeester of VISjuf en een team van vrijwilligers aan de les. Soms is dat snel geregeld, vooral wanneer de VISmeester een eigen team van vrijwilligers heeft. In andere gevallen kost het meer moeite en moet via school een beroep worden gedaan op vissende (groot)ouders om te assisteren aan de waterkant.
 

Enthousiaste kinderen

Vrijwel alle kinderen raken tijdens een VISles in de ban van de onderwaterwereld en het vissen aan de waterkant. Vaak vissen kinderen in de weken na een VISles volop in de wateren dichtbij school. Dit gebeurt op een verantwoorde manier, omdat we tijdens de VISlessen veel aandacht besteden aan het welzijn van de vis, respect voor de natuur en het schoon achterlaten van de waterkant. Veel verenigingen houden de kinderen enthousiast door het aanbieden van een gratis (online) jeugdvergunning, een vervolgcursus ‘Vissen voor kids’ en andere leuke activiteiten. Dit resulteert in blije kinderen, die genieten aan de waterkant!
 
 
 
 
© 2013 De Witvisser
Site ontwikkeld en structuur onderhoud door maindes
Data onderhoud door De Witvisser