Skip to main content

Johnson en Johnson wedstrijd Helomavaart (Verslag)

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zo ver. Onze eerste koppelwedstrijd van het jaar werd gevist. Het was wel allemaal even wennen. Ik moest alle spullen nog in orde maken. Dat is nog al een klus als je er een tijd niet naar om hebt gekeken. Ik had volgens mij de boel voor elkaar en kon zaterdagmorgen vroeg richting de Helomavaart. Deze wedstrijd werd georganiseerd door Fokke visser. Vorig jaar hadden we een super resultaat en wonnen deze wedstrijd met 30 kg.

Koppel Helomavaart

Maar nu stond de teller weer op nul en moesten we maar kiekn wat t word. Zaterdag morgen was ik al ruim voor de wekker wakker. Dat resulteerde dat ik mooi op tijd was. Bij de auto aangekomen zag ik dat de voorruit bevroren was hier was ik niet blij mee. Zeker niet dat ik moest krabben maar dat kon nog wel eens invloed hebben op de vangsten. Ook onderweg zag het er niet vrolijk uit. Regelmatig een hagelbui om de oren.

Koppel Helomavaart

Bij de loting aangekomen moest ik zelfs nog even wachten op Jeroen. Dat was wel uniek. Binnengekomen kwamen we al wat bekenden tegen en we besloten dat Jeroen maar moest loten. Hij pakt de laatste tijd alleen maar goede nummers. Vandaag ging het anders. We loten nummer 56 en 57 geen kop stek helaas. Maar je weet het nooit misschien wel vol in de vis. Vorig jaar zaten we ook midden in het vak.

Koppel Helomavaart

Bij het water zagen we wie naast ons gingen zitten. Buurman en Buurman Damhuis. Jeroen maakte nog wel een grap van een slaapplek naast ons maar ik ken die mannen wat langer als vandaag en hun weten ook wel hoe ze daar een visje moeten vangen.

Koppel Helomavaart

We besloten om op 27meter en 12 meter en 24 en 14 meter te gaan vissen. Het start signaal ging en daar gingen we. We hebben een uurtje kunnen genieten van de regen en de kou en toen kwam er wat regelmaat in. Wel veel kleine vissen. Jeroen wist nog een aantal grotere vissen te vangen zo dat we toch nog wat extra gewicht hadden.

Koppel Helomavaart

Bij de weging bleek dat het in ons vak overal slecht was en dat op dat moment negen kilo hoog was en dan 5600 gram. Bij ons bleef de teller staan op 5200 gram op dat moment genoeg voor plaats drie. Maar Buurman en Buurman wisten meer te vangen dan ons en drongen ons een plaats terug. Zij hadden 5900 gram 2e plaats.

Het was al met al wel weer een leuke dag. Regen,Hagel en koud gehad maar toch weer wat vissen kunnen vangen.

En met een mooi vleespakket huiswaards gekeerd.

Op naar de volgende wedstrijd.

De prijswinnaars:

Helomavaart

Koppel Helomavaart

Koppel Helomavaart

Koppel Helomavaart

Koppel Helomavaart

     

© 2013 De Witvisser
Site ontwikkeld en structuur onderhoud door maindes
Data onderhoud door De Witvisser