24 uurs wedstrijd Centerparcs

 

Marcel vd EyndeMaver EvezetSHIMANO AEROJWP WaterserviceGURU Knowledge is power.Nytro FishingSaga-the-game-changer - CrestaVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.

Algemeen nieuws

Gezellig lang weekend Amsterdam en omstreken. (Verslag/uitslag)

Afgelopen weekend was er de driedaagse van AHV Amsterdam wij Johnson en Johnson doen hier elk jaar aan mee. Een driedaagse op verschillende wateren. De Amstel, Noord-hollandskanaal en het Amsterdamrijnkanaal. We overnachten elk jaar in Vinkeveen bij Marco (Hotel het Meertje) Hier logeren dan alleen maar vissers die mee doen met deze wedstrijd. Dit is natuurlijk altijd gezellig om na de wedstrijd samen te komen om nog even na te praten en een biertje te drinken. Donderdagavond gaan wij meestal die kant op zo dat we vrijdagmorgen niet zo ver moeten rijden en mooi dicht bij zijn. Afgelopen donderdagavond kwamen wij Johnson en Johnson daar aan en er waren al wat vissers. Het waren de Belgen die al op tijd aanwezig waren. Het viel mij op dat er inmiddels meer Belgen waren dan Nederlanders. De wedstrijd is dus ook gewild in België. Het duurde niet lang of de eerste Nederlander was gearriveerd. Het was JWP. Jan Willem komt ook altijd op de donderdag hij houd ook wel van wat gezelligheid. Even later was ook Herman Smelt aanwezig. Onze vrienden Kats en Bremer en de vd Eynde mannen kwamen vrijdags deze kant op. Als je daar dan zit is het zo weer nacht en moet je er in verhouding ook weer vroeg uit. Donderdagavond was de vak loting en wij mochten eerst naar het Noord-hollandskanaal.

 

 AHV Amsterdam driedaagse

 NoordHollandskanaal mooi water voor de vaste hengel.

Vrijdagmorgen ontbijt en wachten op de plaats loting. We mochten plaats nemen op nummer 27 drie plaatsen van kop. We kwamen tegenover het riet te zitten en dan is de keuze wat ga je doen. Jeroen besloot om de vaste stok te pakken en ik zou met de picker en feeder vissen. Ik besloot om in de andere kant een grote voerplek te maken en rustig te starten op 23 meter. Vorig jaar ving ik alleen maar baars in de overkant. Dit jaar was het net zo. Baars in de overkant en ook nog dondervisjes. Op 23 meter kon ik regelmatig een visje vangen. Bij Jeroen ging het eerst niet zo goed maar zo langzamerhand kreeg hij er wat regelmaat in. We hoorden dat het niet zo best was en we hadden toch nog redelijk gevangen. Bij het wegen was bij ons veertien kilo hoog en wij vingen ruim zeventien kilo bij elkaar. We gingen mooi richting vak winst alleen de kop stek was ons duidelijk baas. Deze mannen vingen ruim dertig kilo. Volgens de kenners de beste stek van het parcours. Met een tweede plaats waren wij natuurlijk dik tevreden.

 

AHV Amsterdam driedaagse 

 De eerste party boot komt er al aan.

Na de wedstrijd kwamen we bij het hotel en we kwamen er al snel achter dat wij de enige waren met een goed resultaat. Hup gelijk maar een biertje drinken. Het bleef natuurlijk niet bij een biertje het was weer erg gezellig daar. Wel veel lawaai. In dit geval hadden de Belgen duidelijk de overhand.

Zaterdagmorgen ontbijt en wachten op een plaatsloting. Wij mochten naar de Amstel en daar kan je de kilo’s vangen. Ook valt daar altijd van alles te zien. Wij mochten plaats nemen op A3 twee uit kop een nummer waar je normaal niet mee kan komen. Bij het parcours aangekomen zag ik dat we naast Geert en Peter zaten. Deze mannen wilden we natuurlijk voor zijn. Even praten en het viel ons op dat nummer 1 helemaal uit zicht zat om de bocht. Een ideale plaats. We besloten om deze dag drie plekken aan te voeren. Overkant vijfentwintig meter en vijfendertig meter. Het was die dag een taaie strijd om een vis te vangen. Ik kan me niet voorstellen hoe het is om daar meer dan vijftig kilo te vangen. Dat hebben we nog nooit gehad op dit water. Wel hebben we veel gezien boten kano’s fietsers wandelaars partyboten vliegtuigen ect. We moesten het deze keer doen met ruim zestien kilo. We hadden de buren er af gevist dat was ons doel. Op stek twee en vijf waren de vissers al weggegaan dat zegt wel genoeg denk ik. Johnson en Johnson kregen zes punten aan de broek. Alleen een top resultaat op de derde dag kon ons nog wat brengen.

 

AHV Amsterdam driedaagse 

 Keerpunt en vergaderplaats precies voor ons.

Die avond was het weer bieravond maar als je de hele dag aan het water zit komt de klad er wel in. Ik ging even liggen en ik was zo ruim een uur verder. Hierna toch nog maar even bij de mannen gaan zitten. Deze avond was het bonte avond. Het ging er om weg. Ik zal niet in detail treden maar een mondkapje was nu wel handig geweest.

 

 AHV Amsterdam driedaagse

 Ging weer van dik hout.......

Zondagmorgen en weer wachten op plaatsloting. We moesten naar het Amsterdamrijnkanaal. Ik vind het jammer dat dit water er bij zit. Ik vind het een klotsbak met al die boten en je zit onder de bomen in de schaduw. En dat hebben we geweten. Het was 21 graden en we zaten met een dikke trui en lange broek aan. Het was gewoon koud daar. Ik zou liever een extra dag aan de Amstel zitten. Bij Ness bijvoorbeeld. Maar ja het was niet anders. We moesten deze keer naar nummer C21 naast de kop stek. Wel aan de verkeerde kant van het vak. Op deze plek was de afgelopen dagen niet veel gevangen. Dit was ook bij ons het geval. We hadden tegen een uur of twee een kilo of vier en we besloten om de boel maar op te ruimen. We waren er klaar mee. Geen kans meer en in de wind op naar huis. Onderweg hebben we nog even wat warms gegeten. Men keek ons aardig aan. Iedereen in de korte broek en T-shirt en wij in lange broek met trui aan. Ondanks deze visdag hebben we toch weer een mooi weekend gehad. Volgende keer hoop ik een goede stek te loten. We hebben de laatste wedstrijden hier geen geluk met de loting. Alles moet mee zitten met een driedaagse.

 

AHV Amsterdam driedaagse 

 Bijna herfst aan het amsterdamrijnkanaal.

Een compliment voor de organisatie het was weer goed geregeld.

Vrienden bedankt voor de gezelligheid het was weer leuk bij het Meertje.

In september maar weer.

Alle winnaars gefeliciteerd

De Witvisser

 

AHV Amsterdam driedaagse

 

 AHV Amsterdam driedaagse

 Wegen maar 

AHV Amsterdam driedaagse

 

 AHV Amsterdam driedaagse

 Winnaars dag 1 noordhollandskanaal.

AHV Amsterdam driedaagse

 

 AHV Amsterdam driedaagse   

 Mooie brasems in de Amstel.

AHV Amsterdam driedaagse

 

AHV Amsterdam driedaagse

 En door.

AHV Amsterdam driedaagse

 

AHV Amsterdam driedaagse

 Het eten was weer goed geregeld.

AHV Amsterdam driedaagse

 Onze vangst van dag 1 goed voor twee punten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GURU Knowledge is power.JWP WaterserviceMaver EvezetNytro FishingMarcel vd EyndeSHIMANO AEROVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Saga-the-game-changer - Cresta