24 uurs wedstrijd Centerparcs

 

Marcel vd EyndeSHIMANO AERONytro FishingJWP WaterserviceGURU Knowledge is power.Maver EvezetSaga-the-game-changer - CrestaVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.

Commercieel vissen - uitslagen / nieuws

Shimano Aero Ledger Cup (2)

Na de geslaagde Shimano Aero Ledger Cup editie in 2021-2022 hebben Shimano en HSV de Duikelaar ervoor gekozen om deze succesvolle competitie ook in 2022-2023 samen te gaan organiseren. Het concept blijft ongewijzigd en nadat de 5 kwalificatiewedstrijden zijn gevist zal op 2 april 2023 de grote finale gevist gaan worden.
Afgelopen zondag 6 november was het dan eindelijk weer zover! De eerste van de vijf kwalificatiewedstrijden van de Shimano Aero Ledgercup Cup 2022-2023 stond op de kalender. Gevist wordt er in drie vakken van vijf deelnemers waarvan de vakwinnaars automatisch door gaan naar de finale op 2 april 2023. Daar zullen de 15 finalisten de strijd met elkaar aangaan om de titel te pakken. Het wedstrijdwater waar deze serie wedstrijden wordt gehouden is het verenigingswater van HSV de Duikelaar “visvijver de Schipslei” te Puiflijk.
 
Shimano Ledger cup
 
Om 08:30 uur acht vond de loting plaats en begaf iedereen zich naar de stekken. Door de koude nachten van afgelopen donderdag en vrijdag was het maar afwachten of de vissen ook een beetje wilden meewerken. Op de ene stek ging dat beter als op de andere plekken. Maar uiteindelijk heeft iedereen toch nog de nodige vissen kunnen vangen en werd er in totaal met 15 deelnemers toch nog 443,94kg aan vis gevangen.
 
Shimano Ledger cup
 
In vak A was het lange tijd spannend wie er met de winst vandoor zouden gaan. William van de Boom vissend vanaf stek 25 en Marco Lam vissend vanaf stek 8 deden beide erg goed hun best. Doordat beide deelnemers elkaar niet konden zien doordat het zicht beperkt was door het eiland wisten beide vissers lange tijd niet wie er aan het langste eindje zou trekken. Uiteindelijk was het toch Marco lam die zijn finale plaats veilig wist te stellen met in totaal 42.7 kg.
 
Shimano Ledger cup
 
In vak B vak was ook tot het einde spannend hier ging het tussen Pim Holleman vissend op stek 12 en Rik Wilborts vissend vanaf stek 14. Pim Holleman was degene met verreweg de meeste vissen echter waren het de 10 dikkere vissen van Rik Wilborts die hem zijn plek in de finale opleverde. In totaal heeft Pim Holleman 46.5kg gevangen en Rik Wilborts 50.2 kg.
 
Shimano Ledger cup
 
In vak C was het Rien Verhoeckx die meteen vanaf het begin goed van start ging. Rien mocht vandaag plaats nemen op stek 23. Normaal toch ook wel één van de favoriete stekken op de vijver. Strak vissend tegen het eiland en op de volle lengte wist Rien uiteindelijk 52.8kg bij elkaar te vangen. Op plek 23 was het Jochem Postulart die met 43,7kg uiteindelijk 2e was geworden in vak C.
Voor alle vakwinnaars was er door Shimano een Shimano X5 10 ft Precision Feeder beschikbaar gesteld. Winnaars van harte gefeliciteerd met jullie finale plaats.
De volgende kwalificatiewedstrijd zal gehouden worden op 27 november.
Maver EvezetMarcel vd EyndeVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.SHIMANO AEROJWP WaterserviceNytro FishingGURU Knowledge is power.Saga-the-game-changer - Cresta